Tavuklu Parmigiana Tarifi - Tavuk Parmigiana nasıl yapılır ?
03:13
Ön ısıtma fırını 400 derece F.
Her iki tarafta da tavuk eti tuz ve karabiber serpin. Her göğsü una serpin ve fazlaca suyunu çıkarın, daha sonra yumurtayı daldırın ve fazla damlamasını sağlayın, daha sonra ekmek kırıntılarında her iki tarafa da sürün.
Yağı 2 büyük sote tavası arasında bölün ve neredeyse sigara içene kadar yüksek ateşte ısıtın. Her bir tavaya 2 tavuk göğsü ekleyin ve her iki taraftaki altın kahverengi olana kadar her bir tarafa yaklaşık 2 dakika pişirin. Bir fırın tepsisine aktarın ve her göğsü biraz Domates Sosu, birkaç dilim mozzarella, tuz ve karabiber ve bir çorba kaşığı Parmesan ile doldurun. Fırında tavuk pişene ve peynir eritilinceye kadar yaklaşık 5 ila 7 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve fesleğen veya maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Domates sosu:
Zeytinyağını orta bir tencerede orta ateşte ısıtın. Soğan ve sarımsak ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Meyve suyuyla püre haline getirilmiş domatesleri, ezilmiş domatesleri, salçaları, 1 su bardağı suyu, defne yaprağını, maydanozu, Cubano biberini ekleyin ve kaynatın. Mevsimini tatmak, tuz ve karabiber ile. Isıyı azaltın ve hafifçe kalınlaşana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.
0 Yorumlar