Bugünlerde her hane satın alımının sağlık kaygıları nedeniyle bir şekilde karmaşık olduğu ve tencere kullanımının bir istisna olmadığı görülüyor. Yapışmaz, alüminyum ve hatta bakır pişirme kapları, son yıllarda gıdada kimyasal ve metal iz bırakma eğilimi gösterme eğilimi nedeniyle endişe duymaktadır.
Ailenize yemek hazırlamak için kullandığınız tencere hakkında bilinçli bir seçim yapmak için popüler tencere türlerini inceledik ve mevcut verilere, klinik çalışmalara ve kullanıcı incelemelerine dayanarak bilmeniz gerekenleri listeledik.
Aşağıdaki marka önerilerinde bulunmak için Tüketici Raporları , Tencere Üreticileri Birliği ve Amerika'nın Test Mutfağı gibi kuruluşların kullanıcı incelemelerine, testlerine, analizlerine ve standartlarına ve üreticilere ait verilere güvendik .
Nasıl seçilir
Araştırma ürünlerinin bitmeyen bir kara delik gibi hissetmeye başlayabileceği pek çok pişirme kabı türü vardır. Bir tencere türü seçerken, kendinize aşağıdaki soruları sorarak daraltın:
Nasıl temizlenmesi gerekiyor?
Bakterilerin birikmesini önlemek ve gıda kaynaklı hastalık riskini azaltmak için pişirme kabının her seferinde iyice temizlenmesi gerekir. Dünyadaki “en güvenli” tencere, doğru şekilde temizlenmezse sizi hala hasta edebilir.
Temizlik ve bakım ihtiyaçları, malzemelerine bağlı olarak pişirme kabı için biraz farklı olabilir. Neye ihtiyaç duyduğunuzu bildiğinizden emin olun ki buna değer olup olmadığına karar verebilirsiniz. (Aşağıdaki tencere türleri için bu konuda daha fazlası!)
Günlük kullanıma dayanacak mı?
Yüksek kaliteli, dayanıklı pişirme kabına her zaman yatırım yapamayız ve bu sorun değil. Bazen paranın az olduğu bir mevsimde sizi geçirmeniz için birkaç tane uygun fiyatlı çömlek ve tavaya ihtiyacınız olur.
Doğru pişirme gereçleriyle eşleştirerek biraz daha uzun süre dayanmasını sağlamak için pişirme kabındaki aşınma ve yıpranmayı azaltabilirsiniz. Bunun bir örneği tahta spatula ve yemek kaşığıdır. Ahşap pişirme kapları, yapışmaz kaplamaların çizilme olasılığını azaltabilir.
Kanıta dayalı sağlık riskleri var mı?
Bu büyük bir sorudur ve bakış açınıza ve sağlık geçmişinize göre değişebilir. Nikel duyarlılığınızın olduğunu biliyorsanız, paslanmaz çelik ve bakır gibi “daha güvenli” pişirme kabı seçenekleri sizin için işe yaramayabilir.
Hemokromatoz denilen sağlık durumu olan insanlar için , dökme demir iyi bir seçenek değildir, çünkü gıdaya eklediği ekstra demir, sistemlerinde çok fazla demire yol açabilir.
Bu ürün etik veya 'yeşil' bir şekilde mi üretildi?
Saksılar ve tavalar, hem üretilme şekillerinden hem de birçoğunun iyi tutunmadığı ve birkaç kullanımdan sonra biyolojik olarak parçalanamayan hurdaya eşit olması nedeniyle önemli bir çevresel atık tehlikesi olabilir.
Üretim süreçleri konusunda şeffaf olan şirketlerden ürün satın almak size fazladan para kazandırabilir, ancak muhtemelen size sürecek bir ürün sağlayacaktır.
Alüminyum tencere
Alüminyum, hızla ısı ileten oldukça hafif bir metaldir. Aynı zamanda temizlenmesi kolay ve çok ucuz. Bu metalle pişirirken alüminyum birikintiler yiyeceğinize girer - ihtimal olsa da, asla tadına bakmazsınız. Çoğu insan her gün 7 ila 9 miligram alüminyum tüketir .
Son yıllarda insanların endişeleri, tencereden alüminyuma maruz kalmanın Alzheimer hastalığının gelişimi ile bağlantılı olup olmayacağı üzerine odaklanıyor .
Alüminyum hiçbir zaman Alzheimer ile kesin olarak bağlantılı olmamıştır. Ve Alzheimer Birliği'ne göre , alüminyumla yapılan günlük pişirmenin, durumun gelişiminde herhangi bir rol oynaması ihtimali çok az.
Alüminyum ile gidiyorsanız, eloksallı alüminyum gitmenin yoludur.
Eloksallı alüminyum tencere
Eloksallı alüminyum pişirme kabı, metalin davranış şeklini değiştiren asitli bir çözelti ile muamele edilir.
Eloksallı alüminyumun temizlenmesi kolaydır, “yapışmaz” nitelikte olabilir ve sözde alüminyumun gıdaya normal alüminyumda olduğu gibi sızmasına neden olmaz.
Alüminyum kullanmayı tercih ederseniz, eloksal daha güvenli bir seçim olabilir.
0 Yorumlar