Açıklama
Gevrek pişmiş tatlı patates kızartması tarçın şekeri ile kaplanmış ve tatlı bir vanilyalı krema ile servis edilir. Bu patates kızartmasına potasyum bakımından zengin bir tatlı derim!
malzemeler
- 3 büyük tatlı patates *
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 Çorba kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı (veya zeytinyağı)
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Vanilyalı Sır Dip
- 1 su bardağı şekerleme şekeri
- 2 - 3 yemek kaşığı krema (veya daha az kremsi bir doku için süt)
- 1/4 çay kaşığı saf vanilya özü
Talimatlar
- Ön fırını 400 ° F'ye (204 ° C) getirin. Büyük bir fırın tepsisini parşömen kağıdı veya silikon bir fırın paspası ile kaplayın. 2 büyük dilimlenmiş patates, genellikle 1 sayfa üzerinde çok kalabalık, ancak büyüklüğüne bağlıdır. Ek bir sayfaya ihtiyacınız olabilir. Kenara koyun.
- Patatesleri yıkayıp soyun. Uçları kesin. Çok keskin bir bıçakla patatesleri yaklaşık 1/4 inç genişliğinde ince dilimler halinde kesin. Büyük bir kap veya kilitli torbaya koyun ve mısır nişastası ile fırlatın. Güzel bir ince kaplama istiyorum. Fazladan mısır nişastasından kurtulmak için patatesleri süzgeç içine dökün. Fazladan mısır nişastasını karıştırma kabından da atın. Patatesleri tekrar kaseye yerleştirin ve eritilmiş hindistancevizi yağı ekleyin. Kat atmak. 1/3 toz şeker ve 1/2 çay kaşığı tarçın karıştırın. Tarçınlı şekeri tatlı patateslerin üzerine dökün ve üzerini kaplayın.
- Kaplanmış tatlı patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. Onları sıkıştırmamaya çalış, yoksa pişmezler, sadece buhar yaparlar. 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve çevirin. Tekrar fırına 10-15 dakika daha koyun. Düzensiz esmerleşmeyi önlemek için tavayı döndürdüğünüzden emin olun. Kenarları biraz kahverengi ise, üzülmeyin, yanmaktansa karamelize tadındalar. ** Yağın ve tarçın / şekerin fırın tepsisine ve kızartmanın üzerine sır oluşturması beklenir.
- Fırını kapatın ve fırın yaklaşık 30 dakika soğuduğunda kızartmaları içeride tutun. Bu adım kızartmanın gevrekleşmesine yardımcı olacaktır. Onları fırında soğuyuncaya kadar 30 dakika daha bekletemeyebilirsiniz, bu yüzden zorunlu değildir. Ne yaparsan yap, patates kızartması hala yumuşak tarafta olacak. Tatlı patatesler nemle doludur.
- Kızartmaları fırından çıkarın ve büyük bir kaseye yerleştirin. Kalan 1/3 su bardağı toz şeker ve 1/2 çay kaşığı tarçın birleştirin ve patates kızartması üzerine dökün. Kaplama yapmak için yavaşça çalın.
- Vanilya sır daldırma ile servis yapın. Daldırma için tüm malzemeleri bir araya getirin. Genellikle 2 yemek kaşığı kremayla başlıyorum ve çok kalın görünüyorsa 1 tane daha ekliyorum. Hemen tadını çıkarın.
notlar
- Dondurma Talimatları: Bu patates kızartmasını dondurun! Fırında tatlı patates kızartması 3 aya kadar dondurulur. 375 ° F (190 ° C) fırında 15 dakika veya buz çözülüp gevrekleşinceye kadar pişirin.
- Büyük Toplu: Kişi başına yaklaşık 1 büyük tatlı patates tahmin ediyorum. Yukarıdaki miktarlar yaklaşık 2-3 kişi içindir. Büyük bir parti için, tarifi ikiye katlayın.
0 Yorumlar