Scrolling box

header ads

Klasik Sabayon Tatlısı Tarifi ve Püf noktaları


Sabayon tatlısı zarif, ama yapımı çok kolay. Bir tatlıya 4 veya 24 ihtiyaç duyduğunuzda, bu tarif etkileyicidir.
Bu sezon henüz bir tatil partisine gittiniz mi? Katılacağım birkaç kişi olduğunu biliyorum. Tüm koşuşturma olmaya başlıyor. İşler önümüzdeki ay için çok meşgul olacak.
Bu sezon bir partiye (ya da iki) ev sahipliği yapıyorsanız, lezzetli menüler oluşturmak ve konuklarınıza neleri sunacağınıza karar vermekle meşgul olduğunuzdan eminim. Bu, mutfakta “daha ​​az stres” yapmanız gereken zamandır. Tatlı için Fransız sabayonu misafirlerinizi salıverir. Partinin vurgusu olacak.
KLASİK SABAYON SOSU NASIL YAPILIR
“Süslü” yemek yapmak kolay olduğunda seviyorum. Bu yumurta sarısı tatlısı sade ve zariftir. Birkaç dakika içerisinde Fransız usulü yemek hazırlayın.

Sabayon sosu yapmak için yumurtalar ve şekerler çırpılıyor.
Sabayon birkaç bileşenle hazırlanmıştır:

yumurta sarısı
şeker
şarap
Sadece 3 malzemeye inanabiliyor musun? Düşündüğünden daha kolay. Lezzet inanılmaz. Tatlı ve yoğun, aynı zamanda hafif ve canlandırıcı.

Bu sabayon tarifi için Robert Mondavi CHARDONNAY tarafından Woodbridge'i seçtim . Tarçın, karamel, elma ve meşe aromalarıyla temiz ve berrak . Bu güzel ve şenlikli tatlıda lezzetler, gingersnaps ve nar arielleriyle çok iyi çalışır. Bu harika tatlıyı kendi başına da çıkarmaktan çekinmeyin.

Robert Mondavi markalı Woodbridge markasının resmi Tarif için ölçülen şaraplar.
Yumurta sarısını ve şekeri çırpın , CHARDONNAY'i ekleyin, kaynayan suyun üzerine hafifçe kalınlaşana kadar pişirin. BU KADAR!

Hemen kullanın (bu İYİ olan) veya kullanmaya hazır olana kadar sabayonu buzdolabındaki bir kabın içine koyun. Tatlı zamanı geldiğinde, sadece servis bardaklarına dökün ve tadını çıkarın. Kendi kendine servis edilebilir veya bazı meyveler veya ezilmiş kurabiyeler eklenebilir.

SABAYON VE ZABAGLIONE ARASINDAKİ FARK
İki klasik tarif arasında bir fark var mı? EVET! Sabayon, İtalyan zabaglionunun Fransız uyarlamasıdır.

Ilık sabayon sosu, bir miktar gingersnap kırıntısı içeren servis camına dökülür.
Sabayon beyaz şarapla yapılır. Tarifte daha fazla şarap daha yumuşak ve hafif bir krem ​​oluşturur.

Zabaglione tipik olarak her bir yumurta sarısı için tatlı Marsala şarabı ve 1 yemek kaşığı şeker ile yapılır. Tarifte daha az şarap, daha tatlı ve biraz daha yoğun marsala sosu oluşturur.

Bu kolay sabayon tarifi birkaç dakika içinde yapılır. Birkaç misafir için küçük bir parti hazırlayın, büyük bir partinin miktarını iki veya üç katına çıkarın.  David Lebovitz , sabayon'a sıcak servis etmeyi teklif ediyor. Sabayon'un tadını çıkarmanın zevkini yaşadıysanız, sıcak servis edilmesinin ne kadar inanılmaz olduğunu bilirsiniz. Ağzınızda eriyen yumuşak, hafif bir köpük gibi.

Arka planda ürün markalamasının 2 bardak sabayon.
Soğuk olarak da servis yaptım ve yine de lezzetli. Serin ve tatlı, çok yumuşak bir köpüğe benzer bir dokuya sahip. Çok sayıda insanı eğlendirmek istiyorsanız mükemmel.

Yorum Gönder

0 Yorumlar